Джокович спря Иснър и е на финал



04-04-2015 07:40 | Любомир Тодоров

Световният номер едно Новак Джокович ще защитава титлата си на турнира от "Мастърс 1000" в Маями. Сърбинът се справи с №22 в схемата Джон Иснър със 7:6(3), 6:2 и в неделя ще се опита да спечели за пети път престижното състезание на финала срещу двукратния шампион Анди Мъри.

В първия сет имаше само една точка за пробив, когато водачът в схемата стигна до сетбол. Американецът го отрази с мощен смач. В тайбрека обаче Ноле доминираше и заслужено спечели.

Джокович успя да пробие на два пъти сервиса на 208-сантиметровия Иснър във втората част. За първи път в целия турнир гигантът загуби подаването си. По пътя си Джон преодоля Григор Димитров, Милош Раонич и Кей Нишикори.

За белградчанина това е 74-и финал и 32-и в сериите "Мастърс 1000".

"Доволен съм, че успях да направя всичко, което бях планирал тактически преди мача. Винаги е трудно да играеш срещу някой, който сервира толкова добре. В края на деня е важно да устоиш психически, да си спокоен. Използвах размерите на корта много добре и съм радостен от това, което показах", призна Новак след срещата.

Джокович води със 17-8 срещу Мъри в преките двубои. Тази година те ще се срещнат за трети път след финала в Мелбърн и полуфинала в Индиън Уелс. И двата двубоя бяха спечелени от Ноле. Двамата са взели шест от последните осем титли в Маями, а заедно с Рафаел Надал и Роджър Федерер са триумфирали в 40 от последните 44 турнира от "Мастърс 1000".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини