Преди големия финал в Маями - Серина срещу Суарес Наваро



04-04-2015 09:09 | Станко Димов

Серина Уилямс се изправя срещу Карла Суарес Наваро във втория за сезона финал на турнир от категорията WTA Premier „задължителен”. Срещата започва в 20:00 часа българско време. Предлагаме на вашето внимание няколко любопитни факта преди дуела между американката и испанката:

Серина Уилямс (САЩ, №1) – Карла Суарес Наваро (Испания, №12)
В двубоите до момента: 4:0 победи за Серина

- Серина Уилямс има тотална доминация в двубоите си със Суарес Наваро до момента. Американката е спечелила и четирите срещи, в които не е загубила сет! Най-изразителната победа над испанката Серина записа на четвъртфиналите на US Open преди 2 години, когато в надви с 6:0, 6:0. Нещо повече – това се случи на рождения ден на испанката.

Световната №1 обаче поглежда трезво на ситуацията и е категорично, че няма нищо гарантирано преди двубоя тази вечер. „Всички пъти, когато сме играли една срещу друга, тя беше млада. Колкото по-опитен става един състезател, толкова по-добри са резултатите. Нищо не ми е гарантирано. Тя е на финал, победи сестра ми, така че определено ще бъде тежък двубой”.

- Серина може да спечели трофея в Маями за 8-ми път. Само 3 тенисистки са печелили даден турнир 8 или повече пъти: Крис Евърт (8 в Хилтън Хед), Мартина Навратилова (12 в Чикаго, 11 в Ийстборн, 9 в Далас, Вашингтон и Уимбълдън, 8 в Лос Анжелис, WTA Finals и Орландо) и Щефи Граф (9 в Берлин).

- До момента Карла Суарес Наваро има спечелена едва една титла на ниво WTA. Тя я спечели миналата година на турнира в Оейраш, Португалия, където испанката навакса изоставане с 1:4 гейма в решителния трети сет.

- В понеделник Серина Уилямс ще оглави още една ранглиста. След като е убедителен водач в класацията на WTA, американката ще излезе начело и в годишната ранглиста (Пътят към Сингапур), където ще изпревари Симона Халеп.

- И в двете класации Суарес Наваро ще регистрира сериозен прогрес. Тя вече си гарантира дебют в Топ 10, като ще стане едва третата испанка с подобно постижение след Аранча Санчес-Викарио и Кончита Мартинес. Освен това тя ще влезне в Топ 4 на годишната ранглиста – ще бъде №3 при титла и №4 при загуба на финала.

- Карла Суарес Наваро може да стане 8-ата тенисистка в света, която да победи двете сестри Уилямс в рамките на един турнир. На четвъртфиналите испанката се разправи с Винъс Уилямс. Любопитното е, че до момента едва 7 тенисистки са постигали подобно постижение, всяка една от които е бивша №1 в света!

- Статистиката показва, че Серина Уилямс не е загубила от тенисистка, изпълняваща бекхенд с една ръка от повече от 5 години. Нещо повече – американката се намира в серия от спечелени 23 последователни сета. За последно тя загуби сет срещу подобна състезателка на финала на Australian Open 2010 срещу Жустин Енен.

- Карла Суарес Наваро никога до момента не е побеждавала състезателка от Топ 2 (0:8). Особено тежки са пораженията от Серина Уилямс.

- Серина е на прага на 21-ва последователна победа от началото на сезона. Ако Уилямс спечели, то тя ще изравни третото си най-добро постижение за последователни победи. Рекордните показатели на Серина Уилямс в това отношения са сериите от 34 последователни победи (сезон 2013) и 25 (през 2013 и 2014).

ПРОГНОЗИРАЙТЕ ФИНАЛИТЕ В МАЯМИ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини