Ноле: Мечтая да спечеля титлата от "Ролан Гарос"



05-04-2015 10:49 | Любомир Тодоров

Водачът в световната ранглиста Новак Джокович разказа за очакванията си за предстоящия "Ролан Гарос", макар че в момента мислите му са насочени към финала в Маями.

"Мечтая за победа на Откритото първенство на Франция! Знам, че ще бъде много трудно, защото формата на Надал ще се подобри много дотогава и изобщо той винаги е главен фаворит в този турнир", призна Ноле.

Джокович се върна в миналото, за да докаже дълбоките си връзки с френската столица и да се настани още по-трайно в сърцата на гражданите на Петата република.

"Имам прерасни спомени от Париж. За първи път отидох там, когато бях на 11 години. Помня, че след войната в Югославия за всички сърби беше много сложно. Смятаха всеки от нас за терорист и престъпник. Но във Франция към мен се отнасяха с голяма топлота. Затова винаги, когато имам възможност участвам на турнири в страната", заяви още Джокович, цитиран от Tennis World.

Титлата от "Ролан Гарос" е единствената, липсваща в колекцията на 27-годишния белградчанин от Големия шлем. Той стигна два пъти до финала - през 2012-а и миналия сезон, но биваше побеждаван от деветкратния шампион Рафаел Надал. Тази година турнирът в Париж, който е кулминация в календара на клей, започва в неделя, 24 май.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини