Обзор на седмицата: Титли и рекорди за №1 в света



Обзор на седмицата: Титли и рекорди за №1 в света
Свързани турнири
Тагове
06-04-2015 15:20 | Tennis24.bg

Новак Джокович постигна поредно впечатляващо постижение, след като спечели титлата от турнира в Маями. Сърбинът стана единственият в историята, който е успявал да прави дубъл Индиън Уелс – Маями в рамките на 3 сезона! На финала във Флорида световният №1 победи Анди Мъри, като това беше трети успех на сърбина над британеца в рамките само на сезон 2015.

Титлата от надпреварата на двойки пък отиде на сметката на американците Боб и Майк Брайън, които на финала победиха Джак Сок и Вашек Поспишил, като по този начин взеха частичен реванш за загубата от същата двойка в Индиън Уелс преди няколко седмици.

Сериозни изненади нямаше и в схемата при дамите. Там титлата отиде на сметката на Серина Уилямс, която триумфира в Маями за рекорден 8-ми път! По този начин американката стана четвъртата състезателка в Оупън ерата, която печели един турнир 8 или повече пъти.

Благодарение на успеха в Маями, Серина Уилямс вече води не само в ранглистата, но и в годишната класация на WTA.

Сериозно впечатление във Флорида остави и Карла Суарес Наваро. Испанката достигна до най-големия финал в кариерата си, като по този начин си гарантира място в Топ 10 на ранглистата. Тя стана третата представителка на родината си с място в челната десетка на класацията на WTA.

В надпреварата на двойки победата отиде на сметката на тандема Мартина Хингис – Саня Мирза. На финала те се справиха с рускините Макарова и Веснина. Така те записаха дубъл, след като преди 2 седмици спечелиха трофея и в Индиън Уелс. Любопитното е, че и в двата турнира те се наложиха без загубен сет!

Турнирът в Маями ще се запомни и с друг любопитен факт. За първи път от 8 години насам цели 4 тийнейджъри прескочиха първи кръг на основната схема. Това са Борна Чорич, Александър Зверев, Андрей Рубльов и Хьон Чунг.

Поредна силна седмица имаше и 19-годишната Джулия Терзийска, която спечели титлата на двойки от турнира в Шарм Ел Шейх (Египет) с награден фонд 10 хиляди долара. На единично българката приключи на полуфинал. Това обаче не й попречи да запише поредно рекордно класиране в ранглистата.

През уикенда Сесил Каратанчева записа две победи и достигна до основната схема на силния турнир за жени в Чарлстън. В първи кръг в Южна Каролина българката ще се изправи срещу бившата шампионка от US Open Саманта Стосър.

Националката на България за „Фед Къп” Елица Костова пък отпадна в квалификациите на турнира на клей в Катовице. Тя бе спряна от Шахар Пеер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини