Обявиха програмата за финансиране на спортните клубове



06-04-2015 18:06 | Tennis24.bg

Вече е ясна програмата за финансово подпомагане на клубовете от страна на Министерството на младежта и спорта (ММС). Паричните параметри ще се определят по „Програма за развитие на спортните клубове 2015 г.” и кандидатстването по нея е до 24 април.

Експертите на министерството ще разглеждат проектите и ще бъдат изчислявани по няколко показатели и отново по сложни формули, включващи и цялостната оценка на съответната федерация, която ще бъде тясно обвързана с крайното финансиране на клубовете.

Така за втора поредна година федерациите няма да използват собствените си наредби за финансиране на членовете си.   

В методиката за оценка на проектите на клубовете, изготвена от ММС, са посочени следните показатели:
- брой картотекирани спортисти по възрастови групи, участвали в Държавни първенства през 2014 г.;
- брой спортисти, включени в съставите на националните отбори през 2014 г.;
- брой спортисти, постигнали призови класирания на проведените ЕП 1-8 м. и  СП 1-12 м. за индивидуалните спортове и постигнали призови класирания на последно проведените ЕП 1-12 м. и  СП 1-16 м. за колективните спортове през 2014 г.;
- брой медали от Държавни първенства за 2014 г.;
- брой спортно-педагогически кадри, работещи в спортния клуб през 2014 г.

Според направено от ММС оценяване на ефективността и степента на реализация на отделните федерации се оформят средствата, предоставяни за съответния спорт от ММС. Тази сума се разпределя между спортните клубове с одобрени проекти по „Програмата за развитие на спортните клубове”, както следва:
- 50 % от средствата - по оценка, изразена в проценти на дейността на СК през 2014 г., извършена от спортните федерации по утвърдени критерии и показатели от ръководните им органи.
- 50% от средствата - по оценка, изразена в проценти на дейността на СК през 2014 г., извършена от ММС по показатели от проекта им за кандидатстване по Програмата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини