Джокович се откъсна с много и в надпреварата за Лондон



08-04-2015 09:06 | Любомир Тодоров

След края на първото тримесечие на 2015 г. Мъжката тенис асоциация направи равносметка на ситуацията за заключителния турнир на най-добрите, който ще се проведе в зала "О2 Арина" в Лондон от 15 до 22 ноември.

Шампионът от последните три издания на Мастърса Новак Джокович изглежда недостижим в класацията Emirates ATP Race to London, която отчита резултатите само от началото на годината, а не както световната ранглиста на 52-седмична база. След триумфа в Маями Ноле събра 4385 точки, което е повече от сбора на активите на втория Анди Мъри (2420) и третия Томаш Бердих (1890).

Световният номер едно Джокович има до момента 25 победи и само 2 загуби. Той спечели за рекордния пети път Откритото първенство на Австралия през януари и триумфира в Индиън Уелс и Маями. Освен това стигна и финал в Дубай, където отстъпи на Роджър Федерер.

За момента осемте места за Лондон са за Новак Джокович, Анди Мъри, Томаш Бердих, Давид Ферер, Стан Вавринка, Роджър Федерер, Кей Нишикори и Милош Раонич. Ако Федерер успее да се класира за финалите, то това ще бъде неговото рекордно 14-о участие. Швейцарският ас е най-успешния тенисист в историята с шест титли и 48 победи в заключителните турнири.

Двукратният финалист в Мастърсите Рафаел Надал е девети в подреждането, на 165 точки от Раонич, които лесно ще навакса в сезона на червено.

Българинът Григор Димитров, който миналата година до последно беше в борбата за осмото място в Лондон, в момента е едва 25-и с 450 точки. Другояче казано е на 730 точки от осмата позиция.

Вижте цялата класация Emirates ATP Race to London

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини