Настасе нападна Халеп заради отказа да играе за "Фед къп"



Настасе нападна Халеп заради отказа да играе за "Фед къп"
Свързани турнири
Тагове
08-04-2015 16:13 | Любомир Тодоров

Сериозна полемика се разгоря в Румъния около отказа на третата в световната ранглиста Симона Халеп да играе за националния отбор в плейофа за влизане в Световната група срещу Канада в Монреал на 18 и 19 април.

Бившият номер едно в света и тенис функционер Илие Настасе директно обвини шампионката от Индиън Уелс в меркантилност.

"Симона казва, че причината да не играе е умора, но това не й пречи да играе дни след това в Щутгарт. Много вероятно причината за това да е в наградния фонд, защото за победа за "Фед къп" няма да получи ново порше", коментира язвително Настасе.

Халеп реагира веднага и не остана длъжна на именития си сънародник.

"Винаги съм готова да защитавам честта на Румъния. Впрочем във всеки мач аз представям първо роданата си. Миналата година играх за "Фед къп", въпреки че имах здравословни проблеми. Ако мачът с Канада беше у дома, щях да взема участие. Но да се върна в Америка, когато започва европейският сезон, това би било една недалновидна постъпка. Пак подчертавам, че представям Румъния не само в отборния турнир", заяви Симона пред телевизионния канал Digi Sport.

В нейно отсъствие първа ракета в състава на румънките е Ирина-Камелия Бегу, която е №36 в световната ранглиста. Останалите тенисистки за двубоя в Монреал са Александра Дюлгеру (№68), Андреа Миту (№107) и Ралука Олару (№58 на двойки).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини