Холандия и Австралия с най-доброто в битката за Световната група



09-04-2015 09:55 | Любомир Тодоров

Отборите на Холандия и Австралия ще разчитат на най-добрите си тенисистки за решителния плейоф за влизане в Световната група на "Фед къп". Двубоят е на 18 и 19 април в Хертогенбош в зала Maaspoort Sports & Events на клей.

Капитанът на домакините Паул Хаархуис е повикал тенисистките, които измъкнаха победата над Словакия с 4-1 в предишния кръг. Той ще разчита на единствената холандка в Топ 100 Кики Бертенс (на снимката), която е №86 на сингъл и №68 в ранглистата на двойки. Останалите са Ришел Хохенкамп, Аранча Рус и специалистката на двойки Михаела Крайчек.

Австралия ще разчита на три състезателки от първите 50 на класацията. Капитанката Алиша Молик е взела в отбора Саманта Стосър (№26), Кейси Делакуа (№44) и Ярмила Гайдошова (№47), както и Оливия Роговска. Този състав се справи с Германия.

Холандия е в серия от 6 поредни победи, която започна от Будапеща през 2014 г., когато "оранжевите" бяха във втора група на Евро-африканската зона на турнира, където е и България. При успех съставът на Хаархуис ще играе в Световната група на "Фед къп" за първи път от 1998 година.

Австралия  води в директните сблъсъци с 8-1 победи. Последната среща е била през 2002 година, когато тенисистките от Зеления континент печелят с 3-2 след три победи на Молик.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини