Кузманов беше спрян от Кавчич



09-04-2015 13:51 | Любомир Тодоров

Националът на България Димитър Кузманов отпадна на осминафиналите на единично на чалънджъра на твърди кортове в Батман, Турция, който е с награден фонд 42 500 евро.

Пловдивчанинът отстъпи на водача в схемата и №86 в смета Блаж Кавчич от Словения с 6:7(4), 2:6 след час и половина игра. Той на моменти беше близо до това да запише първа победа над тенисист от Топ 100 в кариерата си, след като във вторник записа дебютен успех в основна схема на чалънджъри.

В първия сет Мико имаше шанс за пробив, но опитният съперник го отрази. На свой ред втората ни ракета спаси три точки и така се стигна закономерно до тайбрек. В него Кавчич успя да се наложи със 7:5 точки.

В следващата част Кузманов поведе с 2:1 гейма и имаше точки за 3:1, но от този момент словенецът не загуби повече игра и така спечели срещата.

Българинът завърши с 5 аса и една двойна грешка двубоя. За достигането до втори кръг националът взема 7 точки за световната ранглиста, където е на рекордното за него 314-о място.

Димитър Кузманов и Александър Лазов спечелиха драматичния четвъртфинал на двойки срещу №4 в схемата Сакет Минени (Индия) и Шон Торнли (Великобритания) слез 3:6, 7:6(7), 10-7. Българските национали губеха със сет и пробив във втория, но успяха да го върнат, а след това да спечелят частта и последвалия дълъг тайбрек.

 

Двамата вземат по 29 точки за световната ранглиста на двойки. За класиране на финала Кузманов и Лазов трябва да отстранят Аслан Карацьов (Русия) и Яраслав Шила (Беларус).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини