Лейтън Хюит пропуска сезона на клей



09-04-2015 17:30 | Любомир Тодоров

Бившият номер едно в света Лейтън Хюит няма да играе повече, докато не започне сезонът на трева през юни. Той със сигурност ще участва на турнира в Хале, където е бивш шампион.

След отпадането си на Откритото първенство на Австралия той съобщи, че няма да участва в турнири след Купа "Дейвис" през февруари до началото на сезона на клей. Хюит взе участие в турнира от "Мастърс 1000" в Маями, където отпадна в първия кръг.

Заемащият 109-о място в световната ранглиста на АТР австралиец получи "уайлд кард" за турнира на зелен клей в Хюстън, но там също загуби в самото начало от японеца Го Соеда. Имаше предположения, че 34-годишният Хюит е искал единствено да запише своята победа №100 на червена настилка (в момента той има 98).

Ветеранът от Аделаида има 367 успеха на твърд корт и 128 на трева. Само шестима тенисисти в Оупън ерата са правили по 100 победи на всяка от настилките. Самият Хюит преди време сподели, че обмисля да се откаже от тениса след Откритото първенство на Австралия през 2016 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини