Пиронкова за седми път ще играе в Мадрид



09-04-2015 19:30 | Любомир Тодоров

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид


Първата ни ракета Цвети Пиронкова идва за 7-а година на турнира Мутуа Мадрид Оупън, който започва на 2 май и е с общ награден фонд от 3,6 милиона евро на червени кортове в „Каха Махика”. 27-годишната българка, актуална номер 52 в света, познава отлично кортовете и града и ще се опита да подобри неубедителните си напоследък изяви. 

Всички дами от Топ 50, с изключение на красивото миньонче от Словакия Доминика Цибулкова (контузия в ахилеса), пристигат на силния турнир от категория "премиер задължителен".

Гаджето на Григор Димитров Мария Шарапова (любовта им бе резкрита именно в Мадрид през май 2013 г.) защищава миналогодишна титла. Маша обаче ще трябва да срещне финалистката Симона Халеп и най-голямата си съперничка Серина Уилямс (шампионка за 2012 и 2013 г. тук).

Връщат се каката Винъс Уилямс (бивша номер 1 в света), Петра Квитова, Каролине Вожнячки, Ана Иванович, надеждите на домакините са финалистката от Маями и 10-а в ранглистата Карла Суарес Наваро и 182-сантиметровата венецуелка с испански паспорт Гарбине Мугуруса (21 г., 19-а в света).

Английска агенция прави страхотна маркетингова кампания на турнира тази година. Из цял Мадрид са поставени над 600 билборда с атрактивни снимки на звездите Рафа Надал, Новак Джокович, Роджър Федерер, Шарапова, Серина, Халеп... Състезанието се промотира на стратегически места и в Барселона, Валенсия, Севиля, Кордоба, Малага, Сарагоса, Бургос.

Цените на билетите са леко намалени и започват от 7 евро дневен пас за квалификациите и старта на турнира. Има абонаментни карти за фенове от 35 евро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини