Шампионът продължава по план, Иснър приключи рано курса



10-04-2015 09:27 | Станко Димов

Поставеният под №6 и действащ шампион в турнира Фернандо Вердаско се класира за четвъртфиналите на U.S. Men's Clay Court Championship в Хюстън. Това стана факт, след като испанецът се наложи със 7:6 (5), 6:2 над тийнейджъра Хеонг Чун. През целия двубой Вердаско сервираше отлично, като така и не допусна пробив.

Следващият съперник пред левичаря ще бъде Теймураз Габашвили, който малко изненадващо победи в два сета един от местните представители Джон Иснър, в отделните части 6:2, 7:6 (2). Руснакът спаси и 4-те точки за пробив, които се откриха пред него по време на мача.

Любопитното е, че малко преди да победи Иснър, Габашвили излезе на корта за двубой на двойки, като с неговия партньор Рикардас Беранкис надвиха любимците на публиката – близнаците Брайън.

„Мисля, че мачът на двойки ми помогна много. Според мен Джон (Иснър) не показа най-добрия си тенис днес. В първия сет не сервираше така, както сме свикнали да го виждаме. В същото време аз успявах да връщам неговите сервиси, с което го затрудних максимално”, коментира Габашвили. 

„Така и не успях да се аклиматизирам към условията”, призна Иснър, който миналата седмица игра полуфинал на турнира в Маями.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини