Хингис и Мирза с трета поредна титла



12-04-2015 20:25 | Любомир Тодоров

Новата звездна двойка на женския тенис Мартина Хингис и Саня Мирза спечели и турнира в Чарлстън, който е на зелен клей и от категория "премиер".

Швейцарката и индийката регистрираха 14-ата си последователна победа на финала с 6:0, 6:4 срещу Кейси Делакуа (Австралия) и Дария Юрак (Хърватия). За Хингис и Мирза това е трета поредна титла след успехите в Индиън Уелс и Маями.

Шампионките бяха безапелационни в първия сет, а във втория стигнаха до два мачбола при 5:3, но Делакуа и Юрак ги отразиха. Всичко свърши обаче в следващия гейм.

Титлата означава, че Саня Мирза ще оглави световната ранглиста на двойки от понеделник, 13 април. Двете с Хингис си осигуриха челната позиция в годишната класация още с достигането до полуфиналите в Чарлстън.

"Всяко дете мечтае да стане номер едно един ден. Не мисля, че има по-подходяща личност, с която да го направя. Мартина ми повмогна много в трудните моменти тази седмица. От днес сме най-добрата двойка в света", заяви индийката.

Саня извоюва седем титли в последните 12 месеца. Преди хеттрика с Хингис, тя триумфира с Кара Блак в Оейраш, Токио и финалите в Сингапур, както и в Сидни през януари заедно с Бетани Матек-Сандс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини