Димитър Кутровски отстъпи на финала на двойки в САЩ



12-04-2015 21:40 | Любомир Тодоров

Българинът Димитър Кутровски и канадският му партньор Филип Бестер загубиха финала на двойки в турнира на твърди кортове в Харлинген, щата Тексас, който е с награден фонд 15 000 долара.

Водачите в схемата отстъпиха на американците Дейтън Бауман и Джереми Никълъс с 3:6, 6:7(3). Кутровски и Бестер загубиха първия сет, след като допуснаха ранен пробив. Във втория янките отново направиха брейк. Този път 27-годишният софиянец и партньорът му успяха да го върнат при 4:4.

Стигна се до тайбрек. В него Бауман и Никълъс дръпнаха с 4:0 точки, а при 6:3 стигнаха до три мачбола и реализираха още първия.

Така третата ракета на страната ни пропусна възможността да спечели осма титла на двойки и втора за годината. Два от трофеите на Димитър са завоювани заедно с шампиона от Индиън Уелс Джак Сок. Кутровски си тръгва с 15 точки за световната ранглиста при дуетите, където е на рекордното за него 285-о място.

Следващата седмица българинът ще участва отново на фючърс в Съединените щати. Той ще играе на турнир в Литъл Рок, щата Арканзас.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини