Димитров получи Среден (3+) за "първия срок"



14-04-2015 09:40 | Любомир Тодоров

Известният тенис анализатор Мат Кронин реши да сравни елитните тенисисти с ученици. Според американската образователна система процесът е разделен на четири части и в края на всяка се държат изпити, които дооформят срочните оценки по предметите.

И така Кронин реши да напише оценките на играчите от Топ 20 за "първия учебен срок" по предмета Тенис.

Григор Димитров е в дъното по резултатите. Журналистът го е оценил със Среден (3+), приравнено по българската система, по която хасковлията е завършил средното си образование. Иначе оценката му е D+, а отличието е А.

Ето как се аргументира Кронин:
"Несъмнено българинът търси промяната, а за това трябва време. Той не се самозаблуждава и вие също не можете да очаквате да печели турнири. Както и да е, Григор е изнервен и съответно не е постигнал нищо през първите три месеца на годината. Изобщо."

 

За днешния двубой на Димитров с Вердаско в Монте Карло коментаторът предрича победа на българина в 3 сета.

 

В челото са Джокович, Федерер и Мъри. Ето и техните оценки и обосновката за тях.

Новак Джокович: Отличен (6+)
"ОК, Джокович загуби от Карлович в Доха и от Федерер в Дубай. Но когато беше отново готов за рокенрол в трите най-големи турнира  - Australian Open, Индиън Уелс и Маями, той беше по-бърз и почти перфектен в играта си. На твърди кортове е феноменален"



Роджър Федерер: Отличен (6-)
"Великият швейцарец се бори здраво, за да спечели в Бризбън, беше шокиран от Сепи в третия кръг в Мелбърн, беше изключително постоянен при победата над Джокович и достигна финал в Индиън Уелс, където загуби от Новак в три впечатляващи сета. Добре, той не е съвършен в много отношения, но е на 33 години и ако е равностоен на 27-годишния Джокович, то трябва да му ракопляската и да кажете, че това старо момче още има сили за Шлем"

Анди Мъри: Много добър (5+)
"Британецът беше много постоянен тази година, като достигна финал на Откритото първенство на Австралия, полуфинал в Индиън Уелс и финал в Маями. Той подобри бекхенда си, форхендът му е по-силен и има желание да излиза на мрежата. Обаче той загуби от Джокович в трите големи двубоя. И загуби с по 0:6 в края в Мелбърн и Калифорния. Анди изглежда по-добре от 2014 година, но няма идея как може да притесни Новак, когато дойде решителния момент"

На дъното в класацията е Ернестс Гулбис, който получи чиста двойка, заради седемте си загуби през първото тримесечие.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини