Чиста победа и дуел с шампиона



15-04-2015 14:57 | Станко Димов

Григор Димитров достигна до трети кръг на „Мастърс 1000” турнира в Монте Карло. Най-добрият български тенисист се наложи с 6:3, 6:4 над Фабио Фонини в двубой, който продължи едва 70 минути.

Така нашето момче за трета поредна година ще играе на осминафинал, където негов съперник ще бъде шампионът от миналата година Стан Вавринка. Освен това за първи път от Australian Open Димитров записва две последователни победи в тура.

И в двата сета с Фонини Димитров разчиташе на ранен пробив, който в последствие се оказваше напълно достатъчен. Българинът започна първата част с преднина 3:0 гейма, във втората пък имаше аванс 2:0, след което затвори срещата с 6:3, 6:4. През целия двубой Димитров не допусна нито веднъж да бъде пробит. Като цяло Фонини имаше само един брейк-бол, който беше в първия сет, но за радост не успя да се възползва от него.

Димитров приключи двубоя с 4 аса и внушителни показателни на сервис – 75% вкаран първи начален удар и 83% спечелени точки след първи сервис! Българинът приключи двубоя с 11 печеливши удари (20 за Фонини), но и с цели 10 непредизвикани грешки по-малко от съперника си.

Това беше трети двубой между двамата, а Димитров вече води с 2:1 победи.

Припомняме, че Григор Димитров продължава и в надпреварата на двойки, където заедно с Макс Мирни им предстои сблъсък с №1 в света Боб Брайън и Майк Брайън. Така четвъртък се очертава повече от натоварен за Спортист №1 на България, който ще трябва да изиграе два двубоя в рамките на утрешния ден.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ДИМИТРОВ - ФОНИНИ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини