Швейцарска трагедия в две части



16-04-2015 15:01 | Любомир Тодоров

След загубата на шампиона Стан Вавринка от Григор Димитров и другият швейцарец в схемата - финалистът Роджър Федерер - отпадна в третия кръг на турнира в Монте Карло от сериите "Мастърс 1000".

Поставеният под №14 в схемата Гаел Монфис победи втория Федерер с 6:4, 7:6(5) и ще срещне Димитров на четвъртфинал утре.

Роджър започна по-добре и проби за 3:1. Моментално обаче Монфис направи рибрейк. След това Гаел се възползва от слаб сервис гейм на съперника и пак го проби, този път за 5:4. После французинът затвори сета авторитетно. Федерер допусна цели 16 непредизвикани грешки в частта срещу 8 на съперника.

Финалистът от 2014 година стигна до точка за пробив при 2:1 във втората част, но Ла Монф се спаси с хубав сервис. В петия гейм парижанинът имаше възможности за брейк, но Федерер ги неутрализира и взе подаването си. Като цяло 33-годишният брюнет от Базел продължи да играе практически без първи сервис и да прави много грешки. Все пак швейцарецът взе подаването си за 6:5 и така накара Монфис да сервира за вкарване на сета в тайбрек. Той го направи за по-малко от 90 секунди.

В тайбрека размяната на полетата дойде при 3:3 точки. След това Федерер поведе с 5:3, но Гаел взе следващите четири разигравания, а с това и мача.



Французинът завърши с 22 печеливши удара и 22 непредизвикани грешки, докато при швейцареца съотношението беше 17-38.

Монфис води с 2-1 победи срещу Григор Димитров. И двамат му успеха са на Откритото първенство на Съединените щати в  оп три сета през 2011 и 2014 г. Българинът записа победа след 5:1 гейма и отказване на Гаел на полуфинала в Букурещ миналата година.

 

Интересен факт е, че треньорът на Гришо Роджър Рашийд беше наставник на французина до 2011 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини