Елина Свитолина стигна полуфинал в Богота



18-04-2015 08:16 | Любомир Тодоров

Водачката в схемата на тенис турнира в колумбийската столица Богота от категория "интернешънъл" Елина Свитолина се класира на полуфинал. Украинката се наложи над Ирина Фалкони от Съединените щати с 6:3, 7:5.

Свитолина спечели първия сет, но във втория губеше с 1:4. При 3:5 гейма 20-годишната Елина дори спаси два сетбола за Фалкони, след което не загуби повече гейм в мача. Украинката, която е №27 в ранглистата, завърши двубоя с ас.

"Беше дълъг ден. Заради дъжда прекарах дълго време тук. Три пъти загрявах, три пъти правих стречинг, но времето беше все така лошо. Това беше по-трудно дори от срещата днес", призна Свитолина, която влезе като резерва миналата година на Турнира на шампионките в София.

На полуфинала първата поставена ще играе с Телиана Перейра. Непоставената бразилка се наложи над Лурдес Доминго Лино от Испания с 6:0, 6:4. Перейра за трети път в кариерата си стига до тази фаза и е единствената представителка на Бразилия, играла полуфинал в турнир на WTA в последните 25 години.

Петата в схемата Ярослава Шведова поднесе изненада, като елиминира втората поставена пуерториканка Моника Пуиг със 7:6(1), 6:2. Представителката на Казахстан все още не знае името на следващата си съперничка. Двубоят между колумбийката Мариана Дуке-Марино и Юлия Глушко от Израел беше спрян заради падналия мрак при 7:5, 3:1 и ще бъде доигран днес.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини