Серина Уилямс иска "Фед къп" да е през година



Серина Уилямс иска "Фед къп" да е през година
Свързани турнири
Тагове
21-04-2015 08:17 | Любомир Тодоров

Световната номер едно Серина Уилямс се включи в хора на тенисистките, искащи промени във формата и периодичността на провеждане на отборния турнир "Фед къп".

"В идеалния случай състезанието би трябвало да провежда един път на две години. Иска ми се да участвам във всеки двубой на Съединените щати, но често това ми пречи на подготовката и участието в други турнири", заяви Серина на личния си сайт, цитирана от Associated Press.

"Въпреки това винаги съм готова да играя за моята страна. Винаги го преживявам тежко, ако пропускам мач за "Фед къп", добави Уилямс.

Тя не успя да донесе победата на САЩ при гостуването в Италия. Серина записа две победи на сингъл, но на двойки с Алисън Риск претърпя първата си загуба изобщо в отборното състезание и домакините се наложиха с 3-2.

Още в края на януари Мария Шарапова обяви, че е безумие да се играе "Фед къп" веднага след турнирите от Големия шлем и призова за промяна на периодичността. И други елитни тенисистки подкрепиха рускинята. Сред тях е и Цветана Пиронкова, която разкритикува начина на провеждане на двубоите в първа група на Евро-африканската зона.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини