Фернандо Вердаско загуби от 17-годишен руснак



21-04-2015 17:54 | Любомир Тодоров

Тръгналият от квалификациите руснак Андрей Рубльов поднесе изненадата на първия кръг на турнира на клей в Барселона, който е от категория "АТР 500". Московчанинът, който е само на 17 години, отстрани №37 в световната ранглиста Фернандо Вердаско със 7:6(4), 6:3 след час и половина игра.

Намиращият се на 329-о място в света Рубльов постигна три пробива от девет възможности, а допусна два срещу 31-годишния испанец.

Във втория кръг бившият номер едно в света при юношите и шампион от "Ролан Гарос" миналата година ще се изправи срещу италианеца Фабио Фонини.

В другия сблъсък днес между младост и опит спечели опитът. 34-годишният доминиканец Виктор Естрея Бургос се наложи над 13 години по-младия австриец Доминик Тийм с 6:3, 7:6(3). Виенчанинът стигна до цели 10 точки за пробив в срещата, но реализира само два, докато тенисистът от Карибите направи три брейка от четири възможности.

Водачът в схемата Кей Нишикори записа първа победа на червени кортове за сезона. Японецът се справи в икономичен стил с Теймураз Габашвили от Русия с 6:3, 6:4. Нишикори постигна по един пробив във всеки сет.

В третия кръг в Барселона петият в света азиатец очаква победителя от срещата Сантяго Хиралдо (Колумбия) - Жоао Соуса (Португалия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини