Индийски град се хвали с две световни №1



25-04-2015 10:03 | Любомир Тодоров

Индийките Саня Мирза и Саина Невал са със сигурност жени на върха. Тенисистката Мирза и бадминтонистката Невал оглавиха световните ранглисти в своите спортове няколко дни една след друга през април.

Оказа се, че освен сънароднички двете звезди на ракетните спортове са и от един град - Хайдерабад. Управата на южния мегаполис чества големите състезателки на специално тържество.

"Поздравявам Саня за първото място на двойки! Много се зарадвах на новината, тя го заслужава. Сега сме две на върха. Когато си на върха, вече не мислиш за ранглистата, а за играта си в турнира. Надявам се да останем дълго време там. Момичетата от Хайдерабад се представят винаги невероятно добре в спорта", коментира Невал.

Саня Мирза също не скри радостта си от историческото постижение.

"Това е страхотен момент за спорта в нашия град. Две жени от Хайдерабад са №1 в света! Благодаря на държавата за помощта, която ми е оказвала винаги. Трудно е да оглавиш ранглистата, но е още по-трудно да се задържиш на върха. Ние със Саина ще се опитаме да останем възможно най-дълго там", обеща Мирза.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини