Вожняцки и Кербер на финала в Щутгарт



25-04-2015 21:55 | Любомир Тодоров

Две тенисистки от полски произход ще спорят за титлата на турнира от категория "премиер" в Щутгарт. Това сКаролине Вожняцки и Анжелик Кербер.

Петата в света датчанка Вожняцки надигра втората в схемата Симона Халеп след 7:5, 5:7, 6:2 в тричасов двубой. В първата част Каро направи единствения пробив в точния момент: в 12-ия гейм, с което спечели сета.

Във втория румънката поведе с 3:0 гейма, но съперничката й изравни при 4:4. Халеп беше на две точки от загубата при 4:6 и 30:30, но се мобилизира и успя да вземе частта.

Вместо очаквания нов оспорван сет, след 1:1 Вожняцки, която е на първи турнир с Аранча Санчес, спечели четири поредни гейма и сервираше за мястото на финала. Симона  спаси три мачбола и успя да върне единия пробив, но веднага след това допусна нов брейк, с което сложи точка на спора.

В другия полуфинал намиращата се във великолепна форма Анжелик Кербер зарадва местната публика. Левичарката от Бремен спечели с 6:3, 6:1 срещу Мадисън Бренгъл от Съединените щати за само 58 минути игра.

Кербер започна мача с пробив на нула, а после поведе и с 4:1. Във втората част Бренгъл можеше да постигне брейк в първия гейм, но 14-ата в света германка се защити и до края нямаше повече проблеми.

За Анжелик това беше десета поредна победа на клей. Тя води с 5-4 успеха срещу Вожняцки. За последно двете играха миналата година в Синсинати, когато датчанката се наложи със 7:5, 6:2. Кербер е спечелила единствената среща помежду им на клей, която беше през 2012-а, точно в Щутгарт, когато надделя с 6:1, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини