Ранглисти: Гришо остава №11, Цвети с лек спад



27-04-2015 08:21 | Любомир Тодоров

В публикуваните днес световни ранглисти на АТР и WTA Григор Димитров запазва мястото си, докато първата ракета на България при дамите Цветана Пиронкова отстъпи позиции.

Димитров е №11 и на 27 април. Той загуби точки от това, че не защити титлата си в Букурещ. Гришо е с актив от 2985 точки и е на 420 от десетия Марин Чилич, но и с аванс от 605 точки от 12-ия Фелисиано Лопес.

Тази седмица Григор Димитров е втори в схемата на турнира в Истанбул. Той почива в първия кръг, а днес в ранния следобяд ще разбере съперника си на осминафиналите.

Втората ни ракета Димитър Кузманов, който игра в квалификациите в турския мегаполис в събота, отстъпи с 5 места до №312. Димитър Кутровски напредна с 3 позиции до 338-ата.

При жените Цветана Пиронкова загуби две места и е №54 от днес. Пловдивчанката ще научи днес името на първата си съперничка на турнира в Прага, която ще е тенисистка от квалификациите. Един от вариантите е Сесил Каратанчева. Втората ни ракета прогресира с две позиции до 107-ата.

При мъжете в челото единствената промяна е размяната на местата на Стан Вавринка и Марин Чилич като швейцарецът е №9 тази седмица.

РАНГЛИСТА АТР

ГОДИШНА РАНГЛИСТА АТР

При дамите Серина Уилямс започна 114-ата си седмица на върха. Това е третата най-дълга серия в историята. Най-продължително време като номер едно е била Щефи Граф - 186 седмици. Второто място е за Мартина Навратилова със 156 седмици. Уилямс би подобрила постижението на Навратилова на 22 февруари 2016 г., ако остане несменяема като водачка.

РАНГЛИСТА WTA

ГОДИШНА РАНГЛИСТА WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини