Пабло Андухар получи покана за турнира в Мадрид



27-04-2015 16:23 | Любомир Тодоров

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Организаторите на турнира в Мадрид от сериите "Мастърс 1000" (с общ награден фонд 3,6 милиона евро) обявиха, че испанецът Пабло Андухар ще играе директно в основната схема със специална покана – т.нар. „уайлд кард”. Тенисистът от Валенсия победи сънародника си Давид Ферер и вчера отстъпи на финала на турнира в Барселона на Нишикори, след което скочи 24 места напред в ранглистата до актуалното №42.

Пабло направи запомнящ се полуфинал срещу шампиона Рафаел Надал на червени кортове в „Каха Махика” през 2013 г., припомнят паметливи. „Уайлд кард” за турнира получиха още испанците Николас Алмагро и Марсел Гранолерс, румънеца Мариус Копил, а завърналият се след контузия сърбин Янко Типсаревич ще има такава за квалификациите, заедно с Хавиер Марти, Танаси Кокинасис и Роберто Ортега.

При жените специално поканени са италианската ветеранка Франческа Счиавоне, шампионка от "Ролан Гарос 2010", и прогресиращата румънка Александра Дюлгеру.

Междувременно лидерите в ранглистите Новак Джокович и Серина Уилямс потвърдиха участие в благотворителния шоу турнир на 1 май за събиране на помощи за фондациите им. Организацията на Ноле помага на деца срещу проблемни зависимости, тази на американката – на бедни деца за учебни проекти и на семейства, пострадали от криминално насилие. Водещи на шоуто, в което ще участват спортни и арт звезди, са испанският комик Артуро Валс и актрисата Елса Патаки, лице на фондацията Феро за лечение на рака. 

Миналата година в шоуто се включиха вратарите на финалистите в Шампионската лига "Реал" и "Атлетико" Икер Касияс и Тибо Куртоа.   

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини