Пиронкова взе първа победа на клей



28-04-2015 18:21 | Любомир Тодоров

Първата ракета на България Цветана Пиронкова се класира за осминафиналите на турнира на червени кортове в Прага, който е от категория "интернешънъл". Мачът на пловдивчанката с дошлата от квалификациите Олга Говорцова (Беларус) беше отлаган на няколко пъти. В крайна сметка Цвети записа първа победа на клей за сезона слд 7:5, 6:1 след един час и 27 минути игра.

В началото всяка от двете тенисистки печелеше подаването си. При 4:3 гейма двубоят беше спрян заради дъжд за 20-ина минути. След подновяването му Пиронкова заигра по-агресивно и вдигна процента на вкарания първи сервис. В последните два гейма настъпи развръзката в сета. Първо 137-ата в света Говорцова стигна до две точки за пробив, но пловдивчанката ги отрази и взе подаването си за 6:5. В следващия гейм Цветана на свой ред поведе с 40:15 и реализира първия сетбол.

Във втората част след 1:1 Пиронкова не даде повече нито една игра на съперничката си. Тя проби за 3:1 и за 5:1 и затвори двубоя със сервис гейм на нула.

Цвети си осигури 30 точки за световната ранглиста, където е №54, и 3310 долара. На осминафиналите я очаква водачката в схемата и 14-а в класацията Каролина Плишкова от Чехия. Българката е спечелила единствената среща помежду им. През 2013 година в Маракеш на клей Пиронкова побеждава със 7:5, 6:1.

 

КАК СЕ РАЗВИ ДВУБОЯТ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ - ВИЖТЕ ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини