И Борна Чорич нае шведски треньор



30-04-2015 11:29 | Любомир Тодоров

Най-младият тенисист в Топ 100 Борна Чорич обяви, че започва работа с шведа Томас Йохансон. Хърватинът ще стартира тренировки с новия наставник в седмицата преди "Ролан Гарос".

Така Чорич стана поредния тенисист, който наема бивш елитен шведски тенисист. Достатъчно е да припомним сътрудничеството на Стефан Едберг с Роджър Федерер, на Томас Енквист с Фернандо Вердаско и скорошното привличане на Йонас Бьоркман в екипа на Анди Мъри.

Томас Йохансон е последният представител от славната някога школа на "тре крунур", спечелил титла на единично от Големия шлем. Това той направи на Откритото първенство на Австралия през 2002 г. Скандинавецът, който в момента е на 40 години, беше за известно време треньор на Каролине Вожняцки. Йохансон в момента е турнирен директор на шампионата на АТР в Стокхолм.

"Щастлив съм да започна работа с Томас. Той е бил дълги години в Тура и има опит и знания, които ще ми помогнат да постигна целите си. Да имам шампион от Големия шлем в екипа си, означава много за мен", заяви в Ещорил 18-годишният Чорич, който е №55 в света сега.

Младокът Борна се прочу с победите си над Рафаел Надал и Анди Мъри и показва голям потенциал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини