Неделчев и Филева с титлите от международния турнир в Добрич



02-05-2015 16:34 | Станко Димов

Николай Неделчев и Велизара Филева спечелиха титлите на международния турнир за момчета и момичета до 12 години, който завърши днес в Добрич.

В изцяло българския финал Неделчев се наложи с 6:2, 7:5 над Динко Динев, докато Велизара трябваше да играе три сета, за да се наложи с 6:3, 2:6, 6:1 над румънката Александра Йордаке.

Шампионите имат двоен повод да празнуват, тъй като вчера успяха да спечелят титлите и в турнира на двойки.

Неделчев триумфира в партньорство с чакащия българско гражданство руснак Пьотр Нестеров, след като надиграха във финала Цотне Дзимистаришвили (Грузия)/Михнея Захария (Румъния) – 6:2, 6:3.

Филева стана първа заесно с Дария Радулова, победили с 6:2 6:2 Арина Гамреткая (Молдова) и Ирина Лисук (Украйна).

Всички наши шампиони бяха част от лагера, който БФ Тенис организира непосредствено преди състезанието. 4 момчета и 4 момичета проведоха интензивни занимания в курортен комплекс Албена, за да могат да влязат в оптимална форма за турнира и резултатите са налице.  Те тренираха под ръководството на националните ни специалисти Йордан Кънев и Албена Цветкова.

„Отлично представяне. Всички сме много доволни от постигнатите резултати. Лагерът, който проведохме преди турнира помогна изключително много. Децата бяха много отдадени и отговорни по време на тренировките и успехите са напълно заслужени. Благодарности към националните ни треньори Тодор Енев и Пресиян Коев, както и на ръководството на БФ Тенис, както и към домакините от курорта Албена. Организацията беше перфектна. Децата се чувстваха сякаш са национали за Купа Дейвис и Фед Къп. Всичко беше безупречно и ефектът е очевиден“, сподели Албена Цветкова.

Тя подчерта и страхотната атмосфера сред българските участници по време на самия турнир.

„Беше много приятно и вълнуващо да наблюдаваме децата как се събират на трибуните на корта, на който играе наш състезател и не спират да го подкрепят. Определено няколко от нашите състезатели успяха да постигнат трудни победи благодарение и на помощта от трибуните. Отборният дух се усещаше“, сподели Цветкова.

По време на турнира главният съдия Любомир Бадински проведе среща с българските участници, на която им разясни основните модели на поведение на корта; начинът, по който е редно да се обличат; какво поведение трябва да имат в спорни ситуации.

Всички тези дейности дадоха нужния ефект, защото това беше най-успешното представяне на български тенисисти в цялата история на международния турнир в Добрич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини