Федерер отново загуби сет, но е на финал (+ СНИМКИ)



02-05-2015 17:40 | Станко Димов

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Истанбул със съдействието на "Запрянов травел"

Роджър Федерер е първият финалист в дебютното издание на турнира Istanbul Open. Водачът в схемата се наложи с 2:6, 6:2, 7:5 над Диего Шварцман (Аржентина, №8) след близо 2 часа игра на централния корт „Гаранти Коза Арена”.

Подобно на вчерашния си двубой срещу Даниел Химено-Травер, днес Федерер също допускаше голям брой непредизвикани грешки и загуби сет, но въпреки това вдигна победоносно ръце след последното разиграване в мача. Благодарение на победата Федерер се класира за 4-ти финал през сезона. Неговият съперник в спора за трофея в неделя ще бъде определен от дуела между Григор Димитров и Пабло Куевас.

В неделя Федерер ще излезе на своя 128-ми финал. До момента той има спечелени 84 трофея в 18 различни държави.

Федерер започна нервно двубоя и грешеше почти всяка топка, която трябваше да изиграе. Швейцарецът допускаше грешки от форхенд и бекхенд, а освен това бе изключително колеблив и при начален удар. От своя страна Шварцман игра разумно. Нисичкият аржентинец достигаше до почти всяка топка и търпеливо изчакваше своите шансове, за да атакува. Той успя да се справи с началния удар на Федерер в третия гейм, след което повтори упражнението в седмия за преднина 5:2.

Сервирайки за първата част Шварцман не се притесни и с гейм на 15 затвори сета – 6:2 след едва 29 минути игра. Това беше първи случай (трети двубой), в който аржентинецът успява да вземе сет на бившия №1 в света.

Федерер изчисти значително играта си в началото на втория сет и това даде резултат. Още във втория гейм швейцарецът достигна до първите си две точки за пробив в мача, които бяха спасени от Шварцман. В четвъртия гейм Федерер отново стигна до брейк-пойнт и този път се възползва, за да поведе в резултата с 3:1. В последствие водачът в схемата осъществи още един пробив в осмия гейм и изравни резултата в сетовете – 2:6, 6:2.

Решаващият трети сет се развиваше гейм, а при 5:4 в своя полза и сервис на Шварцман, Федерер получи мачбол. Последва продължително разиграване, което бе завършено с печеливш удар от аржентинеца, след което последва и изравняване – 5:5. В 12-ия гейм Федерер отново стигна до мачбол, а този път Шварцман изкара в аут и загуби двубоя.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини