Франция и Англия си поделиха европейските титли



05-05-2015 08:45 | Любомир Тодоров

Мъжкият отбор на Франция и женският на Англия спечелиха титлите на завършилото европейско първенство по скуош в датския град Хернинг.

"Петлите" за първи път станаха шампиони на континента при мъжете. В оспорван финал те се наложиха над несменяемите първенци от Англия с 2-1 победи.

Бившият номер едно в света Грегори Готие спечели сблъсъка на първите ракети срещу левичаря от Лондон Питър Баркър с 12:10, 11:8, 10:12, 11:3. След това французите записаха и втори успех, благодарение на Матийо Кастан, който надделя с 3:1 гейма над Даръл Шелби.

Друг ексводач в ранглистата, Джеймс Уилстроп, върна Англия във финала. След час и половина игра той успя да победи Грегори Марше с 3:2. Островитяните се нуждаеха от чиста победа в последния сингъл, за да се стигне до равенство и в геймовете.

Но всичко свърши, след като Люка Серм изравни резултата срещу Крис Симсън при 5:11, 11:5. Така Франция поведе с 9-6 гейма нямаше нужда да доиграва двубоя.

При жените англичанките триумфираха за 37-и път от 38 европейски първенства. На финала те се наложиха с 2-1 срещу французойките.

В първата среща Сара-Джейн Пери победи с 3:1 гейма Колен Омар. След това обаче първата ракета и №3 в света Алисън Уотърс загуби от скуошистката от Топ 10 Камий Серм, също с 3:1. Решаващ се оказа третия сингъл. В него Ема Бедоуз (на книмката долу в син екип) спечели с 3:0 срещу Лор Помпорт само за 28 минути и празненствата можеха да започнат.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини