Надал започна защитата с рутинен успех в Мадрид



06-05-2015 19:47 | Любомир Тодоров

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Шампионът Рафаел Надал започна успешно защитата на титлата си от турнира в Мадрид, който е от категория "Мастърс 1000". Той зарадва сънародниците си, изпълнили трибуните на централния корт "Маноло Сантана" в "Каха Махика", като победи Стив Джонсън от Съединените щати с 6:4, 6:3 след 74 минути игра.

Рафа стигна до единствената точка за пробив в сета и я реализира, за да поведе с 3:2. До края той нямаше проблеми. В десетия гейм левичарят от Манакор сервираше за спечелване на частта и го направи на нула.

По подобен сценарий се разви и следващата част. Този път Надал поведе с 40:15 в седмия гейм при сервис на Джонсън и реализира втората точка за пробив след грешка на американеца на мрежата. После шампионът затвърди за 5:3 и така съперникът му трябваше да подава за оставане в двубоя. Рафаел стигна до два мачбола и успя при втория след грешка на Джонсън.

В третия кръг Надал ще се изправи утре срещу италианеца Симоне Болели, който надигра сънародника си Лука Вани след 4:6, 6:3, 6:2. При нов успех деветкратният шампион в "Ролан Гарос" ще очаква победителя от мача на Григор Димитров със Стан Вавринка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини