"Телеграф": Лабилната Звонарьова все пак е фаворит срещу Пиронкова



30-06-2010 23:08 | Николай Драгиев

Английският "Телеграф" прави очерк преди мача между Цветана Пиронкова и Вера Звонарьова. Ето какво смятат колегите от Англия, че ще се случи в двубоя между двете:

 

Кои са те? Първата ракета на България взриви Уимбълдън с победата си над Винъс Уилямс на четвъртфинал. 82-ата в света българка никога досега не бе минавала втори кръг в Шлема. 

 

Рускинята Звонарьова пък е 21-а поставена, но в същото време е по-известна с лабилната си психика, отколкото с резултатите си на корта.

 

Какви са постиженията на двете? Отличията на Пиронкова се изчерпват с посредствените 6 титли от ITF. Нейното предишно най-добро постижение бе през 2006 г., когато пак победи Винъс Уилямс на Australian Open. 

 

Звонарьова пък има 10 титли от WTA и такива на Уимбълдън и US Open на смесени двойки.

 

Битката на разума: Пиронкова има по-атлетична фигура - прилича повече на Жюстин Енен, отколкото на Линдзи Девънпорт. Тя разчита повече на тактиката и бързата си мисъл пред силата. В същото време Звонарьова се тръшка, оплаква и плаче, когато нещата не се развиват по нейния план. Тя е по-известна със своя бекхенд с две ръце. Със сигурност тя ще заложи на силата в желанието си да е на финал.

 

По пътя към финала: Пиронкова, или Цвети, както и казват приятелите, не е губила дори сет. Тя отупа до момента Марион Бартоли и Винъс Уилямс.

 

Звонарьова пък има средно по 71 минути на корта, а единствения си сет загуби срещу Ким Клайстерс.

 

Знаете ли че ... Пиронкова е първата българка, която стига полуфинал на Уимбълдън.

 

Прогноза: Звонарьова е абсолютно непредвидима. Лабилността й може да доведе до всякакъв резултат. Пиронкова пък сякаш прегаря в такива моменти. Тя победи Винъс и на Australian Open, но след това бе приземена бързо. Все пак, ако продължи да играе спокойно и без напрежение, Пиронкова има шанс. Ако обаче Звонарьова се концентрира и покаже какво може, то тя е фаворит.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини