Мария Шарапова: Ще гледам Рафа и Григор по телевизията



08-05-2015 15:56 | Станко Димов

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Шампионката Мария Шарапова изглеждаше уморена и тъжна след изненадващата загуба с 2:6, 4:6 руската си сънародничка Светлана Кузнецова в полуфиналите на турнира в Мадрид. Мачът й бе първи в програмата за деня на централният корт „Маноло Сантана” в „Каха Махика” и не събра много публика, Мария призна превъзходството на съперничката си, от която губи за първи път от 7 години:

„Тя просто бе по-добрата днес. Ударите ми бяха по-плоски и в нападателните й зони, но тя се противопостави с добри разигравания и бе по-агресивният играч. Принуди ме да се защищавам през цялото време. Направи ранен пробив, аз имах само 1 брейкбол. Ретурът ми бе добър, но тя направи 60% успеваемост от втори сервис, което бе срещу мен, обичайно успешно атакувам втория сервис. Спинът й бе висок днес, което по принцип ми харесва – високо момиче съм, но не направих достатъчно и при тези удари.”

Мария любезно сподели, че се чувства добре извън тениса, в отговор на въпроса на Tennis24.bg, когато за първи път на пресконференцията се усмихна. Тя добави, че вероятно ще гледа част от четвъртфиналния мач между Григор Димитров и Рафаел Надал по телевизията.

28-годишната Шарапова, която от две години е гадже на Гришо, не бе забелязана на трибуните в нито един от неговите мачове през седмицата, което е доста странно. Мария бе предупредила WТА и организаторите на турнира, че няма да отговаря на никакви лични въпроси относно Григор, което подсилва съмненията за евентуална криза в отношенията им.  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини