Григор Димитров: Тежка загуба, но не съм обезкуражен!



08-05-2015 21:02 | Станко Димов

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Григор Димитров, който след седмица става на 24 години, показа зряла игра на турнира в Мадрид и регистрира най-успешното си класиране в четири участия досега - четвъртфинал. Топтенисистът ни бе надигран от „Краля на клея” и четирикратен шампион Рафаел Надал, но показа, че тази година има всички шансове за победи срещу съперниците от Топ 5. Българинът си тръгва със 180 точки за АТП ранглистата на сингъл, 90 на двойки и премия от около 116 000 евро.


-Григор, ти загуби днес срещу Рафа, но от името на всички българи искам да ти благодаря за тези хубави мачове, които ни поднасяш, всички много се гордеем с теб!
- Благодаря. Тежка загуба, имах много възможности днес, но не играх по най-правилния начин. Разочарован съм от себе си, разбира се, но днес бе по-различен ден – отдавна не бях играл мачове срещу такъв съперник. За разлика от предните дни, играта ми не се получаваше, сервисът ми не вървеше. Негативните неща за мен бяха повече от позитивните, но не съм обезкуражен. Знам какво мога да правя, пред мен е, мога да победя който и да е, просто трябва да продължавам да настоявам. Всичко ще играе голяма роля в следващите седмици за мен, може би с треньора ми трябва да променим някои неща в играта, идват Рим и "Ролан Гарос". Надявам се там да съм и в по-добра форма.

-Мачът с Рафа бе на кантар, и двамата играхте доста добре, ти също имаше своите шансове в първия сет, поведе 3:1 във втория сет..
-Да, но сервисът ми не вървеше. Мисля, че Рафа днес игра по-добре от предишните си срещи, беше малко по-агресивен. Имах възможност в началото да влизам в разиграванията и да ги печеля, знаех, че това го кара да се замисля и прави грешки. Чувствах се добре в предишните мачове, сервирах добре и се учудих, че днес стартирам с трудности. Уви! Винаги е трудно срещу него, държи топката дълбоко и ти трябва много физика за разигравания. Опитвах се да променя играта, но не се получаваше днес. 

-Физически и психически как си?
-Добре съм, имах много седмици тренировки, особено преди и в Монте Карло, не съм спирал да работя физически. Леко съм уморен, признавам си. Имам няколко дни тялото да се възстанови и да се подготвя за Рим, което ще ми даде повече сигурност.

-Свикваш ли с новата ракета?
-Да, надявам се тя да се определи точно и да излязат козметичните неща до края на годината. Засега нещата се получават.

Б.а. Григор не пожела да коментира личния си живот, вероятно тенисистът ни има нужда от спокойствие и максимална концентрация към следващите си участия във важната 2015 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини