Цвети Пиронкова отпадна на старта в Рим



11-05-2015 13:48 | Любомир Тодоров

Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна в първия кръг на силния тенис турнир в Рим от категория "премиер". Тя отстъпи на Зарина Диас от Казахстан с 5:7, 1:6 след един час и 25 минути игра.

В първия сет двете си размениха по два пробива до 5:5. След това 34-ата в света Диас направи трети брейк, а след това затвори частта при втората си възможност, като между двата сетбола Пиронкова имаше точка за 6:6.

Във втората 21-годишната азиатка набързо поведе с два пробива с 3:0. В следващия гейм Цвети дръпна с 40:0, но Диас успя да измъкне подаването си. После тя направи брейк на нула и вече сервираше за място във втория кръг. Цвети обаче взе гейм на честта при 1:5. Тя прекъсна серията на живеещата в Китай съперничка от седем поредни спечелени игри. Веднага след това Диас взе победата с гейм на нула.

Така първата ни ракета не можа да развали прокобата да няма победа в Рим от 2008 година, когато стигна до четвъртфиналите след успех срещу Ана Иванович.

За участието си в Рим Цветана Пиронкова взема една точка за световната ранглиста, където е №47, както и 6020 евро от наградния фонд на турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини