Джулия Терзийска на осминафинал в Египет



13-05-2015 17:31 | Любомир Тодоров

Държавната шампионка по тенис за жени Джулия Терзийска започна с убедителна победа участието си на турнира на твърди кортове в Шарм ел Шейх, Египет, който е с награден фонд 10 000 долара.

Третата в схемата българка се наложи с 6:3, 6:0 над участващата с "уайлд кард" Саманта Кьоликер от Швейцария. В целия двубой 19-годишната софиянка не допусна точка за пробив, а сама постигна пет брейка. След 2:3 Терзийска спечели оставащите осем гейма в двубоя.

На осминафиналите двукратната шампионка на сингъл в Шарм ел Шейх се изправя срещу Каролина Беначкова от Чехия. Съперничката е на 17 и е без позиция в световната ранглиста, където Джулия е №470 сега.

На турнира на клей в Ла Марса, Тунис, с награден фонд 25 000 долара с "уайлд кард" игра Петя Аршинкова. В дебюта си на състезание от такава категория 17-годишната пловдивчанка отстъпи на водачката в схемата Паула Кания от Полша с 4:6, 2:6.

Аршинкова започна отлично двубоя и поведе с 4:3 гейма. От този момент 162-ата в света Кания обаче пое контрол върху мача и спечели шест поредни гейма.

За участието си в Тунис Петя взема една точка за класацията на WTA, където е на рекордното за нея 695-о място.

В квалификациите в Ла Марса отпадна и шампионката на България в зала Изабелла Шиникова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини