Маестрото с впечатляваща победа



15-05-2015 16:20 | Станко Димов

Роджър Федерер си гарантира място на полуфиналите на „Мастърс 1000” турнира в Рим. Поставеният под №2 в схемата имаше нужда от едва 66 минути, за да пречупи силно играещия чех Томаш Бердих с 6:3, 6:3. Федерер изнесе истинска лекция на шестия в схемата и напълно заслужено продължава напред в турнира.

Неговият следващ съперник ще стане ясен късно тази вечер след двубоя Стан Вавринка – Рафаел Надал.

Първият сет продължи точно 31 минути и предложи интересни обрати. Томаш Бердих първи стигна до пробив в подаването на съперника и поведе с 3:2 гейма. Федерер обаче отговори с 4 последователни гейма на сметката си, последният от които измъкнат от 0:40, и затвори сета с 6:3 гейма.

Втората част започна гейма за гейм, а първи до пробив този път стигна Федерер. Това се случи в така важния седми гейм, когато швейцарецът поведе с 40:15, след което пласира страхетен бекхенд по правата и си заслужи преднина от 4:3. До края на мача Федерер не загуби гейм и се поздрави с успех с 6:3, 6:3 след малко повече от час игра.
 
Припомняме, че турнирът в Рим е един от малкото от категорията „Мастърс 1000”, които Федерер никога не е печелил. През последните 10 години шампиони във Вечния град са били само Рафаел Надал (7) и Новак Джокович (3).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини