Шампионски хеттрик за Мария Шарапова



17-05-2015 17:20 | Станко Димов

Мария Шарапова спечели за трети път титлата от силния турнир от категория „премиер задължителен” в Рим. На финала рускинята надви с 2:1 сета Карла Суарес Наваро, в отделните части 4:6, 7:5, 6:1, като по този начин записа шампионски хеттрик във Вечния град. Предишните два триума на Маша са от 2011 и 2012.

Шарапова далеч не показа най-добрия си тенис днес, като бе много близо до това да загуби двубоя в два сета. За пореден път обаче рускинята демонстрира невероятния си борбен дух и след като успя да измъкне втората част, буквално прегази съперничката си в решаващия финален сет на срещата.

За Шарапова това е втора титла от началото на сезона, след като през януари тя спечели и трофея в Бризбън, Австралия. Благодарение на успеха пък Маша ще започне с настроение Открития шампионат на Франция – „Ролан Гарос”, където има да защитава трофей.

Любопитното е, че това е 11-та титла на клей за Мария Шарапова, като по този начин тя се изравнява на върха на класацията на активните състезателки заедно със Серина Уилямс. Именно двете ще бъдат големите фаворити за титлата от „Ролан Гарос” и тази година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини