Непобедим!



17-05-2015 19:19 | Станко Димов

Новак Джокович защити трофея си от силния турнир на червени кортове в Рим. На финала световният №1 победи подгласника си в ранглистата Роджър Федерер с 2:0 сета, в отделните части 6:4, 6:3.

Въпреки, че през седмицата изигра няколко колебливи двубоя, в които загуби по сет, днес Джокович бе безкомпромисен и показа защо има толкова убедителна преднина на върха на ранглистата.

Сърбинът измъкна първата част с 6:4, а във втората поведе с 4:1, след което с лекота затвори двубоя в своя полза. Благодарен ие на победата Ноле си гарантира 4-та титла от Рим, която е и негова 4-та от „Мастърс 1000” сериите от началото на сезона (след Индиън Уелс, Маями и Монте Карло).

Освен това Джокович ще започне атаката към исторически първи триумф на „Ролан Гарос” без загуба в сезона на клей! За сърбина това бе 24-та титла от „Мастърс 1000” сериите.

Финалистът Федерер пък ще трябва да почака поне още една година, ако иска да спечели първа титла от Рим. Припомняме, че триумф в италианската столица а един от малкото, които липсват в богатата визитка на 33-годишния швейцарец.

За Федерер остава утехата, че през седмицата стана първият тенисист в историята, който минава границата от 90 милиона долара, спечелени от наградни фондове.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини