Сесил Каратанчева срещу Елица Костова в Париж



19-05-2015 17:47 | Любомир Тодоров

Двете български участнички в квалификациите на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" Сесил Каратанчева и Елица Костова ще играят една срещу друга в първия кръг.

Двубоят ще бъде в сряда, на корт №16 в комплекса, кръстен на френския авиатор. Срещата първоначално беше втора в програмата, която стартира в 11 часа българско време с мача Алекса Глатч - Олга Говорцова. След това преди нея беше добавено и доиграването на мъжкия мач Раманатан - Андреоци, които снощи спряха при 6:4, 3:4.

"Наистина ли? Ха-ха, е случва се! Ще играем утре, какво да правим и нека по-добрата продължи", заяви Сесил, която научи за прищявката на жребия от Tennis24.bg.

 

За последно българки играха помежду си на турнир от подобен ранг през март в Индиън Уелс, когато Каратанчева се наложи над Пиронкова.

 

Сънародничките, които са на по 25 години, не са играли досега помежду си в официален двубой. Каратанчева е трета поставена в схемата на пресявките във френската столица и №104 в световната ранглиста, а националката Костова е 177-а в подреждането.

 

Сесил е девическа шампионка от "Ролан Гарос" през 2004 година. Следващия сезон стигна до четвъртфинал в Париж, но след допинг наказанието, точките и премията й бяха отнети.

 

Миналата година софиянката стигна до втори кръг на квалификациите в Париж.

 

Елица Костова е играла два пъти в пресявките на този турнир от Шлема - през 2011 и 2012 г. - но не е записвала победа.

 

Спечелилата българското дерби взема 20 точки за класацията и 6000 евро от наградния фонд. Загубилата ще се задоволи с 2 точки и 3000 евро.

Във втория кръг по-добрата българка очаква победителката в мача между Мария Санчес (Съединени щати) и Рика Озаки (Япония).

Любомир Тодоров

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини