Фаворитите в Ролан Гарос



23-05-2015 09:24 | Станко Димов

Жребият на Ролан Гарос и тази година беше вълнуващ. Макар  последното десетилетие да премина под доминацията на „Краля на клея“, в  тазгодишното издание претендентите за трона се чувстват по-силни от всякога. Много от специалистите прогнозират възможни изненади.  Независимо дали смятате, че изненади ще има или не, можете да пробвате познанията си в тениса и да заложите в Betfair.

Обичайният заподозрян, Рафаел Надал, спечели девет от последните десет издания на турнира (поставяйки рекорд от пет спечелени поредни) и е един от основните фаворити за спечелването на титлата. Испанецът определено не изживява най-добрата година от кариерата си и не е в оптимална форма. Надал загуби четири места в ранглистата и е с резултати от 25-9 през този сезон. По-рано, самият той сподели, че не смята себе си за фаворит в турнира и ако да иска да съхрани доминацията си, ще трябва да покаже всичко, на което е бил способен в миналото.

Един от топтенисистите, който впечатлява на червения корт през този сезон е Анди Мъри. Със серия от 10-0, той спечели турнирите в Мюнхен и Мадрид. Мъри победи именно Надал във финала на Мастърс-а в Испания. Това със сигурност ще му даде кураж в опита си да премине фаза полуфинал, което е най-успешното му постижение досега. Подобно на Джокович и той ще се опита да се възползва от чезнеещата сила на Надал.

Според мнозина, сръбският финалист от 2012 и 2014 тази година ще е по-близо до титлата от всякога. За Новак Джокович Ролан Гарос е последната титла от Големия шлем, която той все още не е печелил в кариерата си. Той е и тенисистът в най-добра форма до момента и по всичко личи, че тази година може и да успее да вдигне титлата. Потенциален финал Надал-Джокович, обаче, няма да има, след като жребия ги противопостави да излязат един срещу друг на четвъртфинал, при условие, че се класират до тази фаза. Едва ли обаче някой се съмнява в това.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини