Стосър и Тийм триумфираха във Франция



24-05-2015 09:52 | Любомир Тодоров

Австралийската ветеранка Саманта Стосър спечели седмата си титла на турнира в Страсбург, а 21-годишният Доминик Тийм вдигна първа купа в кариерата си в Ница ден преди началото на "Ролан Гарос".

Стосър получи "уайлд кард" за състезанието на червени кортове и беше поставена под №3 в схемата. На финала 31-годишната Сам се изправи срещу достигналата за първи път до двубой за титла Кристина Младенович от Франция. Вицешампионката от "Ролан Гарос" през 2010 година се наложи след обрат с 3:6, 6:2, 6:3.

За австралийката това беше едва втори трофей на клей след този в Чарлстън преди 5 години.

В Париж Стосър е поставена под №26 в схемата. Тя започна с мач срещу американката Мадисън Бренгъл. Финалистката Младенович трябва да играе срешу шестата Южени Бушар.

На другия турнир във Франция - в Ница, Доминик Тийм стигна до успеха след два часа и половина здрава битка. Австриецът  надделя над Леонардо Майер от Аржентина с 6:7(8), 7:5, 7:6(2). Тийм не допусна нито един пробив в мача, направи един, с който спечели втората част и завърши с 44 печеливши удари.

Дали титлата ще се окаже вдъхновение за Доминик на "Ролан Гарос", или умората, натрупана в Ница, ще го накара рано да си стегне багажа. В първия кръг на турнира от Големия шлем австриецът излиза срещу новия поданик на кралица Елизабет Втора Алияж Бедене.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини