Вавринка възмутен от текст на сайта на "Ролан Гарос"



24-05-2015 22:18 | Любомир Тодоров

Швейцарецът Стан Вавринка изля гнева си заради статия на официалния сайт на "Ролан Гарос", която засяга личния му живот, а не изявите на корта. Материалът, който впоследствие е свален, се е появил на страницата на турнира в събота вечерта и е разисквал развода му.

Поставеният под №8 в основната схема в Париж Стан се класира за втория кръг след успех с 6:3, 6:2, 6:3 над Марсел Илхан (Турция). На пресконференцията след победата Вавринка не скри яростта си от публикацията от предишния ден.

"Много глупава статия. Това е официалният сайт на турнир от Големия шлем и се надявам човекът, който е написал това, да не е журналист. Надявам се и човекът, който следи какво се качва на този сайт, вече да не заема поста си. Според мен на страницата на надпревара от Шлема трябва да има статии за тенис. Видях написаното вчера. Казах на организаториите, че не ми е харесало и че не смятам, че е добре за турнира да има такива глупави материали. Това е всичко. В крайна сметка аз съм тук, за да играя тенис и да се концентрирам върху мачовете си", оплака се Вавринка.

Авторът на статията на сайта на "Ролан Гарос" си позволил да даде няколко съвета на Вавринка относно това как да се справя с проблемите в личния си живот. "Има неща, които се случват в личния ми живот, но дори в Швейцария не се обсъжда тази тема. Дори в родината ми не са стигали толкова далеч. Когато прочетеш подобно нещо на официалната страница на турнир, започваш да си задаваш въпроси за хората, които работят на това място", допълни 30-годишният тенисист.

Говорителят на Френската федерация призна, че публикуването на материала е било неуместно и затова той е бил свален от сайта. "Това бе грешка. Авторът на статията вече не работи при нас", увери говорителят.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини