Инцидентът с Федерер не значел опасност за тенисистите



25-05-2015 09:30 | Любомир Тодоров

Директорът на "Ролан Гарос" Жилбер Изерн коментира думите на Роджър Федерер, че ръководството на турнира трябва да засили охраната на корта, след като млад фен влезе на игрището и поиска да си направи селфи с швейцарската легенда вчера.

"Ситуацията не беше нормална. Трябва да направим всичко възможно, за да избегнем подобни случаи за напред. В нашия спорт отдавна съществува граница между играчите и запалянковците, но на сегашния етап тенисистите са лесно достъпни. Но достъпът трябва да бъде контролиран! Има си време за снимки и автографи. Всички зрители трябва да разберат, че кортът е свещен и е забранено просто ей така да се притичва през него", заяви Изерн.

Функционерът се опита обаче да омаловажи случилото се на "Филип Шатрие".

"Имаше грешка на един от охранителите, но това не означава, че е нужно да реорганизираме цялата система, защото тя е наложена, проверена и като цяло работи нелошо. Инцидентът с Роджър не говори за висока степен на опасност за играчите. Ако този юноша изглеждаше агресивен, той не би се добрал до корта. Разбрахме, че това е просто едно момче и не искахме да му навредим. Но и реакцията на Федерер е разбираема", каза още директорът пред официалния сайт на турнира от Големия шлем в Париж.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини