Цветана Пиронкова – Барбора Стрицова (гейм по гейм)



25-05-2015 18:46 | Станко Димов

Цветана Пиронкова - Барбора Стрицова, I кръг на "Ролан Гарос".

ПРОГНОЗИРАЙТЕ ДВУБОИТЕ ОТ "РОЛАН ГАРОС" ТУК

КОМЕНТАР НА ДВУБОЯ:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Цветана Пиронкова)

1:0 Цвети открива двубоя с бърз гейм на сметката си, приключен е печеливш удар от форхенд от основната линия. На трибуните на Корт №17 се забелязват и доста български знамена.

1:1 Стрицова изравнява, след като също като Цвети спечели подаването си на 30. Пиронкова започна силно и имаше преднина 30:15, но до края на гейма не взе точка.

1:2 За жалост първата почивка идва при аванс на Стрицова. Цвети имаше гейм-бол при 40:30, но след това позволи на чехкинята да стигне до точка за пробив. С хубав сервис Цвети спаси първия брейк-пойнт, но последва втори такъв, при който Стрицова се наложи.

2:2 Цветана Пиронкова връща пробива веднага! Българката поведе с 40:15, след което с лекота размина Стрицова, която бе излязла за атака в близост до мрежата.

2:3 Трети пореден пробив в срещата. И втората пауза идва при преднина от гейм на сметката на чехкинята.

3:3 Серията на пробиви продължава с пълна сила. Цвети игра много разумно в този гейм, беше агресивна когато трябваше, но в същото време показа и търпение, което и донесе успех.

3:4 Пробив на 0 на сметката на Барбора Стрицова, която се доближава само на два гейма от успех в първия сет. 13 непредизвикани грешки за Цвети срещу само 4 за Стрицова от началото на двубоя.

3:5 Серията последователни пробиви спира и Стрицова печели подаването си, с което докосва успех в първия сет.

4:5 Бърз гейм за Пиронкова, която съкращава преднината на чехкинята. Предстои пауза, след която Стрицова ще сервира за успех в първия сет.

5:5 Отличен гейм за Цветана Пиронкова, която върна пробива на 15 и изравнява резултата.

6:5 Цветана Пиронкова спаси точка за пробив и повежда в резултата с 6:5. Българката си гарантира минимум участие в тайбрек. Стрицова ще сервира за оставане в сета.

6:6 Тайбрек ще определи изхода на първия сет.

7:6 (5) Цветана Пиронкова печели първия сет! Българката успя да измъкне тайбрека със 7:5 точки, последната от която дойде след отлична точка в близост до мрежата.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Барбора Стрицова)

1:0 Отлично начало на втората част, която започна с пробив за Пиронкова.

1:1 Слаб гейм за Цвети Пиронкова, пробивът е върнат, а резултатът във втората част изравнен.

1:2 Безпроблемен гейм на сметката на Стрицова, която за първи път повежда в резултата във втората част.

2:2 Цвети Пиронкова спаси 3 точки за пробив, завърши гейма с 3 последователни точки на сметката си и изравнява резултата във втората част. Продължителен гейм, който за радост отиде на сметката на пловдивчанката.

3:2 Цвети прави пробив на 15 и отново повежда в резултата. Стрицова прибързва с ударите си и това оказва влияние на изхода на точките.

4:2 От началото на двубоя са изминали 82 минути, а Цветана Пиронкова е само на два гейма от място във втори кръг на "Ролан Гарос".

5:2 Още един пробив, при това на 0, на сметката на Цветана Пиронкова. Стрицова тотално разруши играта си и започна да греши елементарни топки, което е отлична новина за нас.

6:2 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА. Още един отличен гейм на сметката на Пиронкова, след който нашето момиче си гарантира място във втори кръг в Париж.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини