Петра Квитова се измъкна в 3 сета



26-05-2015 14:43 | Любомир Тодоров

Четвъртата поставена на "Ролан Гарос" Петра Квитова трябваше да се бори почти два часа и половина, преда да успее да се класира за втория кръг. На централния корт в Париж "Филип Шатрие" чешката левичарка надделя над Марина Еракович от Нова Зеландия с 6:4, 3:6, 6:4.

Шампионката от "Уыимбълдън" Квитова не започна убедително, но успя да измъкне първата част. Във втората родената в хърватския град Сплит Еракович се възползва от многобройните непредизвикани грешки на левичарката от Биловец и поведе с 5:2 с два пробива. В следващия гейм представителката на Нова Зеландия стигна до сетбол при свой сервис, но Петра го отрази и върна единия брейк. После обаче Еракович затвори частта при подаване на чехкинята.

В заключителния сет двете си размениха пробиви. Квитова поизчисти играта си и успя да направи брейк за 4:3. Но съперничката успя отново да го върне тутакси. Шампионката от Мадрид не се отказа и отново проби, след което поведе с 40:0 и реализира още първия си мачбол. Петра завърши с 47 непредизвикани грешки срещу 38 уинъра, за да победи отново Еракович, срещу която спечели и миналата година на "Ролан Гарос", но във втори кръг и в два сета.

Трудно започна и бившата шампионка в Париж от 2009 година Светлана Кузнецова. Рускинята, който е №18 в схемата, се наложи в три сета над Кики Бертенс от Холандия с 6:1, 4:6, 6:2 след повече от два часа игра.

След безпроблемен първи сет за Кузнецова, във втория холандката доминираше и успя да изравни. Бертенс допусна ранен пробив в третата част, след което не успя да навакса, а съперничката й постигна още един, за да си гарантира мястото във втория кръг. Бертенс направи повече печеливши удари от рускинята (27-26), но и доста повече непредизвикани грешки (31-19).

В него 29-годишната Светлана я очаква евентуално мач с наследничката й на трона на "Ролан Гарос" Франческа Скиавоне. Италианката среща китайката Ван Сиан.

 

Бърз успех записа №5 Каролине Вожняцки. Датчанката прегази спечелилата в събота турнира в Нюрнберг Карин Кнап от Итавлия с 6:3, 6:0 и очаква във втори кръг германката Юлия Гьоргес.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини