Федерер взе 64-а победа на "Ролан Гарос"



29-05-2015 16:48 | Любомир Тодоров

Вторият в схемата на "Ролан Гарос" Роджър Федерер записа трета чиста победа в турнира от Големия шлем. На централния корт в Париж "Филип Шатрие" швейцарецът се наложи с 6:4, 6:3, 6:2 над 88-ия в света босненец Дамир Джумхур за 88 минути игра и се класира на 11-а поредна година на осминафинал, като записа 64-а победа в състезанието.

В първата част имаше само една точка за пробив. Тя бе реализирана от Федерер за 3:2. Джумхур беше равностоен на именития си съперник и дълго време успяваше да пласира краставици на 33-годишния "краставичар" от Базел.

В началото на следващия сет Роджър поведе с 40:0 и проби при третата си възможност. Веднага след това босненецът поведе с 40:15, но Маестрото се защити успешно. И в следващия му сервис гейм швейцарецът трябваше да спасява точка за пробив и се справи за 3:1. Той се подсигури с втори пробив, а после лесно спечели подаването си за 5:1. След това при 5:2 Федерер сервираше за сета, но Джумхур, който през 2013 г. спечели фючърс в Пловдив, успя най-сетне да пробие. Това не смути рекордьора по титли от Големия шлем и още в следващия сет той поведе с 40:15 и реализира първия сетбол с красив минаващ удар от бекхенд по диагонала.

В заключителната част шампионът в Париж от 2009 г. направи с лекота брейк за 3:1. При 2:5 23-годишният тенисист от Сараево сервираше за оставане в срещата. С чудесен пасингшот Федерер стигна до мачбол и го реализира.

На осминафиналите Роджър очаква победителя от двубоя Гаел Монфис - Пабло Куевас.

Първата двойка в четвъртия кръг е ясна. В нея ще се срещнат петият Кей Нишикори и Теймураз Габашвили. Японецът се класира без игра заради отказа на Бенямин Бекер. Руснакът победи Лукаш Росол от Чехия с 6:4, 6:4, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини