Цветана Пиронкова - Слоун Стивънс (гейм по гейм)



30-05-2015 18:22 | Станко Димов

Цветана Пиронкова (№49) - Слоун Стивънс (№40), III кръг на "Ролан Гарос". 

ДВУБОЯТ ПИРОНКОВА – СТИВЪНС ГЛЕДАЙТЕ ОНЛАЙН ТУК

ПРОГНОЗИРАЙТЕ ДВУБОИТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС” ТУК

Коментар на мача:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Цветана Пиронкова):

0:1 За жалост срещата започна с гейма на 0 на сметката на Слоун Стивънс, която с няколко мощни удара от дъното на корта успя да пробие Пиронкова още в първия гейм.

0:2 Цвети Пиронкова започна добре в гейма и след две грешки на Стивънс поведе с 30:0. Последва обаче серия от 4 последователни точки за Стивънс, с които тя спечели подаването си и затвърди пробива.

1:2 Първи гейм на сметката на Цветана Пиронкова. Българката поведе с 40:15, Стивънс намали на 40:30, но последва грешка от ракетата на американката, след което геймът приключи.

2:2 Отлично! Пиронкова връща пробива след гейм на 0 и изравнява резултата в мача. Втори пореден гейм на сметката на нашето момиче.

2:3 Пиронкова отново загуби гейма си, с което позволява на Стивънс да поведе в резултата. Американката поведе с 40:15, след което с прекрасна къса си подпечата втория пробив.

2:4 За жалост Стивънс взе контрол в двубоя в последните минутки и успя с лекота да затвърди подаването си, като вече има два гейма аванс в двубоя.

3:4 Пиронкова намалява преднината на съперничката си. Въпреки, че играе почти изцяло на втори сервис от началото на мача, Пиронкова успя да вземе подаването си и да се доближи само на гейм от Стивънс.

4:4 Пиронкова изравнява резултата след много интересен гейм. Българката първо поведе с 30:0, но след това Стивънс записа три поредни точки и получи геймбол за 5:3. Последва невероятно разиграване, спечелено от българката, а малко след това Цвети успя и да пробие, с което да изравни резултата.

4:5 Стивънс пробива отново с гейм на 0 и след кратка пауза ще сервира за успех в първия сет.

4:6 Гейм и първи сет за Слоун Стивънс. Отново много интересен гейм на "Сюзан Ланглен". Стивънс поведе с 40:15 и получи два последователни сетбола, но след това на американката й се наложи на два пъти да спасява точки за пробив. В крайна сметка тя се справи и след 41 минути игра повежда в резултата.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Цветана Пиронкова):

0:1 Маратонски първи гейм на втория сет, който за жалост завърши с грешка на Цвети в близост до мрежата. Подобно на първата част, Стивънс започва с пробив.

0:2 Пробивът е затвърден с гейм на 0. Стивънс не даде шанс на Цвети в този гейм.

0:3 Слоун Стивънс повежда с 3:0 гейма след втори пробив и прави сериозна крачка към крайния успех. Американката започва да показва все по-добър тенис и почти не позволява на Пиронкова да запише печеливш удар.

0:4 Бърз сервис-гейм на сметката на Стивънс, която вече е само на два гейма от място на осминафиналите.

0:5 Пети пореден гейм на сметката на Стивънс, която ще сервира за място в следващия кръг в Париж. Двубоят е към края си.

1:5 Цвети Пиронкова пробива и избягва неудобната ситуация да приключи сета без гейм на сметката си.

1:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ СЛОУН СТИВЪНС. Американката се класира за четвърти кръг, където ще срещне победителката от двубоя Серина Уилямс - Виктория Азаренка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини