25-та последователна победа за Джокович



30-05-2015 15:36 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович се класира за осминафиналите на „Ролан Гарос”, след като в събота се справи с 3:0 сета с австралийския тийнейджър Танаси Кокинакис, в отделните части 6:4, 6:4, 6:4 за по-малко от два часа игра.

„Ретурите ми можеха да бъдат и по-добри, но сервирах добре в хода на целия мач, което е отлична новина за мен. Днес дори не ми се наложи да защитавам точка за пробив. Той е млад тенисист, но сервира много добре. Все още има какво да развива, но е млад и с напредването на времето ще става по-добър. 

Чувствам се все по-добре с напредването на турнира. Надявам се играта ми да се развива с всеки двубой. Концентриран съм върху следващия кръг, няма значение дали ще играя с Гаске или Андерсън. Ще бъде по-тежък двубой от днес”, коментира Джокович след двубоя.

28-годишният Джокович е на прага на своя първи триумф в Париж, който може да го направи едва осмият състезател в историята, който е печелил всички турнири от Големия шлем. С подобно постижение към момента могат да се похвалят Андре Агаси, Дон Бъдж, Рой Емерсън, Роджър Федерер, Род Лейвър, Рафаел Надал и Фред Пери.

Роденият в Белград тенисист до момента има два загубени финала във френската стлица, като и в двата случая отстъпи пред Рафаел Надал (2012, 2014).

Победата над Кокинакис бе 25-та поред за сърбина, който от началото на сезона има общо 38 успеха и 2 загуби. В спор за място на четвъртфиналите той ще срещне победителя от двубоя Ришар Гаске – Кевин Андерсън.

Припомняме, че Джокович попадна в една четвъртина на схемата с Рафаел Надал, като двубой между тях е възможен на четвъртфиналите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини