Илие Настасе награди шампиона Адриан Андреев



31-05-2015 13:38 | Любомир Тодоров

Водачът в схемата Адриан Андреев спечели титлата от тенис турнира за юноши и девойки до 14 години в Букурещ, който беше от най-високата първа категория в календара на Тенис Европа. Националът не загуби сет в цялото състезание.

На финала 14-годишният българин се наложи над втория поставен представител на домакините Филип-Кристиян Джиану с 6:4, 7:5.

Шампионът Андреев беше награден лично от бившия номер едно в света Илие Настасе. Легендата на световния тенис пожелал още успехи на Адриан, който тренира в Мадрид.

"Много съм доволен от успеха. Всяка победа е важна за мен. Във вторник излиза новата ранглиста до 14 години, където почти сигурно ще съм вече втори", коментира за Tennis24.bg тийнейджърът от София, за когото това е трета титла за сезона.

Андреев допълни, че скоро се прибира в България, за да участва в държавното първенство до 14 години, където трябва да защитава златния си медал от 2014-а.

Още няколко българи участваха в турнира в Букурещ. При юношите Алекс Ганчев и тръгналият от квалификациите Веселин Киселков стигнаха до втори кръг, а Никола Тупаров отпадна в първи.

При девойките №9 в схемата Мелади Тодорова записа две победи и загуби в третия кръг. Елена Тренчева и Елена Кралева отпаднаха на старта.

 

Любомир Тодоров

Снимки: Мариана Савова/Tennis24.bg


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини