Маркос Багдатис получи фланелка на Манчестър Юнайтед



02-06-2015 08:10 | Любомир Тодоров

Бившият №8 в света Маркос Багдатис сбъдна една от мечтите си. Водачът в схемата на чалънджъра на трева в Манчестър и колегите му Алехандро Фая, Джеймс Уорд, Малек Джазири, Константин Кравчук, Матю Ебдън и Джими Уон направиха обиколка на митичния стадион "Олд Трафорд".

Кипърецът Багдатис не крие, че е болен фен  на Манчестър Юнайтед, освен на клуба, в който е тренирал като дете Аполон (Лимасол). Той получи и фланелка на 20-кратните шампиони на Англия със своето име. Кипърецът даде и интервю за клубната телевизия Manchester United TV, която се излъчва в над 60 държави.

Джеймс Уорд, който пък е привърженик на Арсенал, се снима на скамейката на гостуващия отбор, докато Костя Кравчук (на снимката долу) седна на мястото на Луис ван Гаал на първия ред на пейката на "червените дяволи".

В първия кръг на чалънджъра с награден фонд 42 000 евро Багдатис, който на 17 юни ще навърши 30 години, се изправя срещу съименика си Маркъс Уилис от Великобритания, който участва с "уайлд кард".

Тенис клубът в Манчестър, където се провежда състезанието е с богата история. На тревните му кортове са играли звезди като Фред Пери, Кен Розуол, Морийн Конъли, Маргарет Корт, Били Джийн Кинг, Джон Макенроу, Джими Конърс, Пийт Сампрас, Стефан Едберг, Горан Иванишевич и много други.

 

Любомир Тодоров

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини